Zlínský filmový víkend se blíží

V pořadí třetí Zlínský filmový víkend se uskuteční v termínu od čtvrtka 17. do soboty 19. října. Nově se část jeho programu přesune do centra Zlína, kde se návštěvníci mohou těšit na blok filmů studentů zlínských škol s následnou party, speciální projekci filmu Mord s besedou nebo úspěšný stand up komičky Adély Elbel. Nebude ovšem chybět možnost ohlédnout se do historie zlínské filmové tvorby a prohlédnout si prostory Filmových ateliérů, navštívit interaktivní trikový workshop nebo pásma animovaných filmů pro nejmenší. Akci pořádá společnost FILMFEST, organizátor Zlín Film Festivalu.

Zlínský filmový víkend odstartuje letos již ve čtvrtek 17. října dopoledne veřejnou tiskovou konferencí, v rámci níž se představí projekt Filmový Zlín připravený Filozofickou fakultou Masarykovy univerzity společně s agenturou TA ČR a společností FILMFEST. Odpoledne potom dostanou prostor studenti zlínských filmových škol Creative Hill College, Ateliéru animované tvorby UTB a Ateliéru audiovizuální tvorby UTB. V prostorách klubu Sklep 33 v rámci programu FILMMINGEL: filmy, networking camp; inspirace představí budoucí filmaři to nejlepší, co ve Zlíně za poslední dobu vzniklo, a jak už název napovídá, budou mít příležitost společně debatovat a navzájem se inspirovat. Večer se tady také uskuteční afterparty pro studenty a veřejnost.

V pátek 18. října budou dopoledne v areálu Filmových ateliérů promítána pásma krátkých animovaných filmů pro mateřské školy. Na páteční podvečer potom připravili organizátoři v multiplexu Golden Apple Cinema ve Zlatém jablku speciální projekci celovečerního filmu Mord, režiséra Adama Martince. Snímek je debutem mladého režiséra, který zpracoval příběh ze svého dětství a dospívání na Severní Moravě. Ústředním motivem filmu je rodinná sešlost na zabíjačce odehrávající se kdesi na Osoblažsku. Do hlavní role Karla obsadil režisér svého otce Karla Martince. Po projekci bude následovat beseda s režisérem.

V průběhu soboty 19. října mohou zájemci o historii zlínské filmové tvorby navštívit čtyři komentované prohlídky expozice v Kabinetu filmové historie a filmových laboratoří v areálu Filmových ateliérů na Kudlově. Pro rodiny s dětmi zde bude navíc po celý den zdarma k dispozici interaktivní filmový workshop FILMOTROPIE, kde se mohou návštěvníci seznámit s technologiemi využívanými v hollywoodských filmech nebo v herním průmyslu. Nejmenší návštěvníky jistě potěší pásma
animovaných filmů.

Filmový víkend zakončí vystoupení oblíbené komičky a moderátorky Adély Elbel, známé z pořadu Na stojáka nebo Comedy Club. Do zlínského multikina Golden Apple Cinema přijede se svým velmi ojedinělým programem – kombinací stand-upu a improvizace v interakci s publikem.

Kontaktujte nás

Napište svůj požadavek a my se Vám co nejdříve ozveme