Vánoční skleněná kouzla: Cesta za výrobou zářivých ozdob

Irisa slaví 70 let od svého vzniku a k této významné příležitosti vás srdečně zveme na Den otevřených dveří, který se uskuteční 16. listopadu 2024. Svět se mění, stejně jako nálada společnosti a její vkus. Avšak jedno zůstává neměnné – celospolečenská obliba tradičního svátku, který nám připomíná narození Ježíše Krista.

Vánoce jsou obdobím, kdy si dopřáváme odpočinek doma, obklopeni rodinou. K pravé vánoční atmosféře neodmyslitelně patří vánoční dekorace, které vévodí vánoční stromeček. Mnoho stromečků v České republice i za hranicemi zdobí od roku 1954 skleněné ozdoby z dílny vsetínského výrobního družstva Irisa. Ročně se vyrobí cca 800 tisíc ozdob, které dodávají kouzlo Vánoc.

V naší nabídce naleznete špice, ovály a vánoční baňky, prodávané samostatně nebo v sadách, a to v nejrůznějších barevných provedeních s ručně malovaným vzorem. Skleněné ozdoby jsou vyráběny ručně pomocí speciální patentované techniky stříbřením zevnitř, díky čemuž mají silnější barvu. Ručně vykreslené vzory na takových ozdobách vynikají a každý detail je unikátní.

Mezi novinky patří luxusní sady ozdob s populárními vzory – modrotisk, perníčky a cibulák. Oblíbené jsou také kreativní sady vánočních ozdob, které potěší celou rodinu.

Irisa si stále drží pozici jednoho z nejvýznamnějších zaměstnavatelů zdravotně postižených osob, které tvoří více než polovinu ze všech zhruba 250 zaměstnanců družstva.

Ve Vsetíně máme produktovou prodejnu na adrese Jasenická 697, kde si můžete prohlédnout a zakoupit ozdoby přímo z naší dílny. Během exkurze budete mít možnost nahlédnout do samotné výroby.

Pokud jste milovníci Vánoc, nenechte si ujít Den otevřených dveří 16. listopadu 2024, od 8:00 do 13:00. Přijďte se pokochat magickou krásou vánočních dekorací a prohlédnout si, jak se za posledních 70 let nezměnil půvab ručně foukaných skleněných vánočních ozdob. Těšíme se na vaši návštěvu!

Každý pracovní den od 9:00 do 13:00 se můžete také vydat na zajímavou cestu přímo ve výrobě! Exkurze s názvem “Vánoční skleněná kouzla” vám otevře dveře do tajemného a okouzlujícího světa, kde se rodí vánoční ozdoby. Připojte se k nám na této fascinující cestě a objevte tajemství zrození těchto nádherných vánočních pokladů.

Co můžete očekávat:

  1. Poznání historie: Naše exkurze začne poutavým pohledem zpět do historie vánočních ozdob a jak se staly neodmyslitelnou součástí vánočního období.
  2. Setkání s umělci: Představíme vám naše zručné umělce a řemeslníky, kteří mají léta zkušeností ve vytváření skleněných klenotů. Máte jedinečnou příležitost popovídat si s nimi a dozvědět se o jejich umění.
  3. Výroba na vlastní oči: Při prohlídce naší výrobní dílny se dozvíte, jak se ze skleněných trubic stávají krásné vánoční ozdoby. Budete mít možnost pozorovat tento fascinující proces na vlastní oči.

Cílem exkurze je:

  • Přiblížit vám historii a tradici vánočních ozdob.
  • Ukázat vám, jak se vyrábějí skleněné vánoční ozdoby.

Přijďte a zúčastněte se této fascinující cesty, která vás zavede za zákulisí tvorby vánočních ozdob. Vánoční ozdoby jsou více než jen dekorace – jsou to kousky dědictví a výtvarných dovedností, které mohou přinést radost a vzpomínky po celý rok.

Exkurze je nutné objednat předem na telefonním čísle 571 484 411 během provozních hodin (pondělí až pátek od 9:00 do 17:00).

Kontaktujte nás

Napište svůj požadavek a my se Vám co nejdříve ozveme